Project: Sports Center of CUMT | Gymnasium Design    

Sustainability was a key driver in the Sports center‘s design. The 27m‐high rectangular volume is made out of a steel portal frame and wrapped in 12000 sqm of lightweight phthalate‐free and recyclable PVC. This translucent bespoke cladding is stretched across minimal steel framing modules that push the fabric out and create an elegant and three‐dimensional undulating pattern across the facades. The roof fabric includes an interwoven blackout layer that eliminates daylight during game sessions and maintains fully controllable artificial lighting for the media. The external walls are translucent, allowing daylight to filter through during the day and artificial lighting to be visible in the evening.

Result
Completed 2015

Project Location
Xuzhou,China

 

© Gong Chen
All work is my own unless otherwise indicated.

  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon